Zoals er geen ‘gemiddelde’ mens bestaat, is er ook geen ‘gemiddelde’ uitvaart.

Een uitvaart brengt kosten met zich mee. Direct na het overlijden moeten veel beslissingen worden genomen. Op dat moment is vaak nog niet duidelijk of er een testament is, wie de erfgenamen zijn en hoe groot de nalatenschap is.

uitleg over mijn diensten
Bestaande uit: de aanname/regeling en begeleiding van de uitvaart, aangifte van overlijden in de plaats van overlijden, akte van overlijden, vastleggen begraafplaats/crematorium, gastheer/dame uitvaart, condoleanceregister, ondernemersloon, vooruitbetaling kosten (ovb), overheadkosten en boekje ZorgErna.

Hoe duur is een uitvaart eigenlijk?
Een vraag die moeilijk te beantwoorden is.

De kosten van een uitvaart hangen sterk af van hoe de uitvaart er precies uit zal gaan zien en waar hij plaatsvindt: begraven brengt over het algemeen meer kosten met zich mee dan cremeren. (huurgraf, steen, onderhoud etc.)
Een begraafplaats of crematorium hanteert een tarief; bijvoorbeeld het gebruik van de accommodatie, keuze graf, de benodigde tijd, inzet personeel en catering.
Wat zijn de wensen; advertentie(s), vervoer, locatie, live muziek, specifieke rouwdruk, aantal genodigden etc.
Ook een uitvaartplechtigheid op zaterdag kan duurder zijn dan door de week.

Zie onder een reportage: Verdienen aan de dood: uitvaartverzekeringen (2011 en nog steeds actueel)
Uitvaartverzekeraars doen er alles aan om zoveel mogelijk te verdienen aan uw uitvaart. De medewerker die nabestaanden begeleidt bij het organiseren van de uitvaart moet zoveel mogelijk dure kisten, rouwkaarten, kransen en kopjes koffie met cake verkopen. Zo vertelt een oud werknemer van één van die grote verzekeraars in Brandpunt. Daardoor krijgen mensen, nadat ze al jaren betaald hebben voor een verzekering, na het overlijden nog een rekening van vaak duizenden euro’s. Aart Zeeman legt bloot hoe grote verzekeraars misbruik maken van uw verdriet
.